Skip to main content

Bedrijfsbezoek Thanet Earth

By 14 augustus 2019september 22nd, 2022Geen categorie
Het snijden van komkommers voor de Engelse consument


Reeds enkele jaren beheerst het nieuws van de Brexit de relatie tussen het Verenigd Koninkrijk en Europa. Reden voor PVA Financieel om een bezoek te brengen aan onze relatie A&A Growers om te vernemen hoe de tuinbouw daar omgaat met de Brexit en welke gevolgen dit heeft op de lokale productie en de omvangrijke handel vanuit Europa naar Engeland.

 

 

 

Paprka’s op weg naar sorteerder

We zijn een dag rondgeleid door Arjan de Gier van A&A Growers waarbij een uitgebreide toelichting gegeven is op de ontstaans-geschiedenis van het bedrijf en de toekomstige strategie van dit succesvol samenwerkingsverband . Ondanks het feit dat de Brexit nu nog geen feit is zijn er de afgelopen jaren reeds de nodige effecten geweest in de vorm van een dalende koers van het pond maar ook de verminderde beschikbaarheid van Europese medewerkers.

Vanzelfsprekend biedt de Brexit op de middellange termijn ook mogelijkheden die in het voordeel zijn van bedrijven die lokaal produceren. Op de korte termijn – zo luidt de conclusie van het geslaagde bedrijfsbezoek – leiden de onzekerheden in de internationale handel tot onrustige markten met nadelige gevolgen voor de producent. Arjan, dank voor de geweldige ontvangst !